Svatba

Svatba

Anotace: ...

To když v okolí se mlha míhá

A v pelíšku dvou milých lásky plno, jak to každé noci bývá

Když zaléhají ke spánku, ruku v ruce tváří v tváři

Těch láskyplných citů všude, hodné jasné svatozáři

 

Schyluje se ke dni tomu, jenž je sváže navěky

Co přiblíží je jejich cíly, jenž nyní není daleký

Byť jako přítel s přítelkyní, probudí se do rána

Večer Pan a Paní dokonalá, vkročí v krajinu neznáma

 

Zavážou svá srdce k sobě, slibem navždy manželským

A rozezvučí světem zvony, s hlasem čistě nebeským

 

O půvabu krásné Paní, vypráví nám harfy tón

Inspirován krásným hlasem, který měl i onen zvon

 

Jak slza tekla po tvářích, zúčastněným obřadu

Závidějíc milovaným, že dříve přišli na řadu

Že jejich svazek oddán bohem, nemá dneska obdoby

Napříč světu s nenávistí, bude trvat do doby

Než si slečna věků přijde, pro oba dva na věčnost

Však plná obav, přesvědčení, že hezčí byla skutečnost

Kdy srdce tlouklo pro to druhé a duše v jednu splynuly

Dojde nyní k pochopení, že její časy minuly

Byť smrt je faktem nesmazaným, život není na pořád

Však duše plynou nad nebesy, stále, navždy, když Princ má svojí Paní rád!

 

Autor Jack Santiago, 25.11.2014
Přečteno 327x
Tipy 2
Poslední tipující: knihomolka, Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí