noční snění

noční snění

Anotace: ... a zase o ní

 

někdy po snu černobílém 

za noci se probouzím 

a ve tmě hledám pošetile 

k sevření tvou dlaň 

a u lampy tvůj plavý stín

ale nikde ho tam nevídám

 

na kouty tmavé narážím 

a ke spánku se přemáhám 

před ránem v tichu rozechvělém 

už vzdálený těm představám 

že nestačila by nám chvíle  

ani ta nejdelší co znám

 

protože ve tvém hlase

ve tvých očích

ve tvých vlasech

ve tvých bocích 

ve tvé kráse

ve tvých krocích

 

jako z čisté vody

pramení má láska 

plná krátkých slov 

a ukrývaná

přede všemi

 

 protože den i noc

má něco z tebe 

a ve tvých rukách

odráží se možná

všechny linky nebe 

a těžko na tom

něco změním

 

už tvá vůně

je mi potěšením

Autor josuatree, 25.11.2014
Přečteno 334x
Tipy 3
Poslední tipující: jitoush, knihomolka, Lucucu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí