Lístky čaje

Lístky čaje

Anotace: taková pocitová...

Lístky čaje

Láska je jako lístky čaje,
které krásně šumí,
jako lístky z ráje,
které ti porozumí.

Jako mládě psí,
chová se krotce,
Však skrývá sdrce lví,
co zračí se v kočce.

Jen tepla trochu,
a vonné silice
rozvinou naše vjemy.

Pár doušků lásky,
pár doušků čaje,
nejen rty jsou opojeny.

Hltáme plnými doušky -
tu rty, tu dlaněmi ze sametu.
Hltáme i svými oušky,
srdce jak těla kastanětů.

A zbyde tupá hořčina,
co mlží všechny chutě.
Splihlé lístky čajové,
jako srdce smutné.

Pak nezbývá jiného nic,
než smést je do smetí,
jak zašlé city odletí,
a nový nápoj připravit.

Tak ať jen malé doušky svlaží po lásce touhy...
Autor Dominik Plesr, 19.12.2014
Přečteno 374x
Tipy 5
Poslední tipující: Bánší, VEDz RVAHEs, WIRUS, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky, u tvých básní vždy omládnu.

23.12.2015 11:36:04 | VEDz RVAHEs

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí