Život i duši

Život i duši

Anotace: ...

Proč slzy mi tečou po tváři,

a Slunce vůbec nezáří.

 

Proč i den proměnil se v noc,

vždyť miloval jsem Tě moc a moc.

 

Proč všude je ten mrtvý klid,

a mně schází života nit.

 

Byla jsi jak kometa,

jež naší galaxií prolétá.

 

Do Tvých očí chtěl jsem se dívat,

ve dne v noci, po svém boku Tě mívat.

 

Třeba i ohnivým peklem s Tebou jít,

hledat a nalézt nirvánu, tu božskou blaženost a klid.

 

V paprscích Tvých očí chtěl jsem se koupat,

do závratných výšek padat i stoupat.

 

Chodit s Tebou ranní rosou,

líbat Tě čistou, bosou.

 

Ve svém náručí Tě nést,

sevřít a nikdy nepustit, v mou pěst.

 

A já tu stojím a ptám se proč,

hluchý jsem a neslyším, prý „Životem dál toč“.

 

A já tu stojím v prachu a blátě těch nekonečných cest,

kdo podá mi ruku a bude mne vést?

 

A tak tu stojím, já malé nic,

nespatřím Tvé oči nikdy víc.

 

Můj život jsi vzala,

ruskou ruletu jsi se mnou hrála.

 

Proč zmizela jsi mi tam někde v dáli,

když spolu jsme se tak milovali a hráli.

 

Cítím Tě všude, i v těchto zdech,

Tvou vůni, vzdech.

 

Cítím ji a srdce mne bolí,

jak ptáky ve větru a poli.

 

Už nikdy neuslyším Tvá slova,

jak mé srdce k sobě volá.

 

Už nikdy, nikdy, nikdy víc,

já malé nic.

 

Už nikdy nepohladím Tvé vlásky,

zbyly jen oči pro pláč z Tvé lásky.

 

Volám a všichni jsou hluší,

jen smutek na mé srdce buší.

 

Vzalas mi život i duši.

Autor Nespavec, 02.02.2015
Přečteno 382x
Tipy 6
Poslední tipující: ta.cupka., supersaurus, Lioness, Bufik, Lachailla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí