už dávno

už dávno

Anotace: ... s nimi ...

.
už dávno ve škole
chytaly se daktyly
s hexametry a tak
trocheje neuspěly
navrčené zpaměti
odvanuté úsměvy
a pořád do někam

už přitom obcházely
řecké báje a pověsti
z pěny možná rodily
se se šňůrkou perel
v pase a ve rtech
unosily jarem běl
a sněženky až létu
prostíraly zralé žito
jak za sebou otáčely
probouzený majáles

a vlaky nám odjížděly
najednou do olomouce
anebo na prahu a na brno
i se šňůrkou pochybností
uprázdněného bigbangu

a větrník ještě neuměl menzu
a kubíček byl k markétě hodný
možná každou druhou neděli
a dvojité večeře k sobě
dovařené v ešusu
s každou první
a smeták napříč
chodbami ke sprchám
a se šňůrkou perel v pase
co se spolu poprvé umývají
k červenému hromosvodu
a kuchyňce na severu

a zase udeřil cut a správa kolejí
našla petrskou a filmový klub
za rohem a za kačku
bergmanovu liv
a taky zvětšeninu
a v sarajevu jsme
první řadě přehráli
reklamu na ksichty
a v polské kultuře
sháněli niemena

a potom se otvíralo heleně céčko
a aby se nebála už nikdy jít sama
tož jsme všichni pěšky na trase s ní
i s perlami, kterými se pořád hledá

a správa kolejí našla jen starý cut
na větrník a na markétu a petřiny
s novou peniš/bob strakoš diskou
přezvanou krátce na ocaš až slzy
yuridiky uměly někdy brábníka
a někdy smoljaka se svěrákem
a basrepráky smažily smyčku
v žilách s elvisem červenou
ještě upsanou synkopami
a tvé rty chtěly líbat
a uměly a já byl
náhodou od
začátků
až na tvé
daktyly
už s
nimi
.
Autor a_tao, 18.02.2015
Přečteno 353x
Tipy 1
Poslední tipující: knihomolka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí