Krvácím

Krvácím

Anotace: Z těla mi vytéká rudý proud, měl bych ho hojit, však radši chci zahynout ...

Chtěl bych vanu napustit horkou vodou

ponořit se a žiletku vzít

navždy všem okolo utajit

že stal jsem se otrokem, stal jsem se sebou

 

Nemohu však proto čemu věřím

že úsměvy nosím na tváře

a bořím falešné oltáře

a tak se s trápením svěřím

 

Ač já jsem neřízl srdce mé krvácí

v bolesti palčivé

i když je nevinné

že city nikdo neoplácí

 

Není to tak že nikdo tu není

že nikdo radost mi nenosí

však jen jediná se teď honosí

že mé srdce bije jen pro ni

 

Krvácím! Mé srdce se chce zhojit, že umírá

chce zkamenět raději

jen v tom má teď naději

já však pokaždé když poleví ránu zas otvírám

 

Krutý jsem k němu, že ono kruté je ke mně

dalo mi naději snad planou

dokud však mám ji ... nepatrnou

budu následovat ji do pekel slepě

 

Přísahal jsem a přísahám znova

jen v člověka věřím

s člověkem se měřím

pro bolest mou já nevěřím v Boha

 

A tak přísahám člověku ve kterého věřím

dávám mu slovo své

že nevzdám se té naděje

dokud se srdce bránit chce já nikdy nepolevím

 

A proto já blázen smrtelně krvácím

srdce mé miluje

a hlava s ním bojuje

že miluji ji, srdce před hlavou bráním

 

Ona však není důvodem mé smrtelné rány

ona je důvodem jiným

ona je důvodem jediným

že mé srdce chce žít, že neponořím se do horké vany

Autor Vyvrženec, 26.02.2015
Přečteno 418x
Tipy 3
Poslední tipující: Lioness, Křemen, Bea
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná.. třeba kdybys jí složil
takovou báseň
(možná bez té žiletky, aby nemyslela že jde o citové vydírání)
o tom že na rukou bys jí nosil
tak by jistě srdce Tvé
nekrvácelo zbytečně

Držím Ti pěsti, ty nosí štěstí (pokud někoho netrefí..dostat pěstí asi není štěstí)

27.02.2015 14:02:19 | Lioness

Slečna doufám o tomhle neví a není to tak úplně myšleno. :D

27.02.2015 15:48:54 | Vyvrženec

Tak já jsem věděla že je to básnická nadsázka o umírajících útrobách.. ale 'obyčejní' lidé (neboli ONI) to nemusí pochopit
ONI zničili rockenroll a založili MTV :D

27.02.2015 16:04:13 | Lioness

Drahá, ani nevíte, jak s Vámi souhlasím :D

27.02.2015 16:16:28 | Vyvrženec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí