Okouzlen

Okouzlen

Anotace: poslední dobou jsem nějak změkl

Sbírka: A srdce hrálo marš

Prvně jsem spatřil ji, jak kráčela polem

a dodnes si vzpomínám na zvláštní ten čas,

jen zlatý žita lán vlněl se kolem;
a mokrý i suchý byl ten tajemný klas

 

zřím, kterak letní déšť stékal jí po břiše
a ve žhavém slunci jí leskly se boky;
tak ladný pohyb, však bloudila bezduše,
zpod víček jí slzy, jak bolely kroky

 

pláč teskný zněl krajinou na všechny strany,
však její krása mi brala dech;
viděl jsem z žita růst bodláčí lány;
je to snad anděl? sveze mě na křídlech?

 

vím, svítilo slunko, přec kolem mě stíny;
pro její ňadra jen nesmím tu stát!
pozdě je, ruce se derou ven z hlíny
a k sobě táhne mě pekelný kat

 

ten pohled nejhezčí mou je teď smrtí;
pro její klín nejvyšší zaplatím cenou;
snažím se o slova, ač její vlasy mě škrtí
"Rusalko, staň se mou ženou!"

 

...
A tep se zastavil, když řekla nejkrásnější z žen:
"Má lásko, je to jenom sen.."

Autor Oxík, 06.03.2015
Přečteno 483x
Tipy 3
Poslední tipující: margaretm, Vyvrženec, Lioness
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí