Rajské toulání

Rajské toulání

Anotace: já vím,že Ty víš a Ty víš,že já vím......

Procházím rajskou zahradou,kde všechno radostně zpívá a ševelí,

kde každý kout zalévá hřejivá zář,

já tudy toulám se po cestách růžových,

v dlaních svírám svou Pandořinu skříňku vzpomínek,

temný stín bolesti zdobí mou tvář.

 

Procházím rajskou zahradou a hrdě nesu svůj kříž,

v krajině srdeční studí a zebe,

smutným pohledem okolo sebe bloumám,

pro svůj malý poklad hledám tu skrýš.

 

 

V rajské zahradě procházím jabloňovým sadem,kde zralé plody hříchu k hostině Tě zvou,

já dávno jejich chuť už znám,

trpkost po nich v ústech zůstává.

Sliby své,sladké a opojné Ti o beztrestné vášni a lásce  lžou...

 

 

Dnes naposled toulám se rajskou zahradou,duši mou zahalil smuteční pléd,

v duchu hladím ta místa,kde vedle Tebe zastavil se čas.

Za trest s pokorou přijímám hadí uštknutí,

v žilách už se mi rozlévá jeho jed....

 

 

Za těžkou mříží zamkli jsme bránu do ráje a zahodily od ní klíč.

Už nejsme Adam a Eva,štěstí nám nepatří,

tam,kde je Tvé místo musel jsi odejít a všechno krásné odnést si pryč......

 

 

 

Autor Mates.21, 23.03.2015
Přečteno 389x
Tipy 5
Poslední tipující: Mácha, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné, tiché rozjímání ve vzpomínkách. ST :O)

23.03.2015 19:11:32 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí