Jediným mávnutím

Jediným mávnutím

Anotace: .................

jediným mávnutím
roztříštím noc
uhasím hvězdy
a měsíc schovám do kouta
to abych slunce
nad tě pověsil
a kolem prostřel
bezchybnou modř

 

jediným mávnutím
sesbírám rosu ranní
nechám louky kvést
a vánkem vlahým
tu vůni pošlu
do tvých vlasů
neb jen tobě
ten parfém náleží

 

jediným mávnutím
než soumrak nastane
vzdám se všeho
jež mi drahé
a s červánky ve tvářích
oslovím tebe
má královno

 

a ty
jediným mávnutím
dáš mi sbohem
tím rozpustíš mé sny
stejně tak
jako úsvit mlhu
která se rozplývá
v prázdných místech
tam někde mezi
dnem a nocí

Autor James Libustka, 30.03.2015
Přečteno 336x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Rozina, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí