Bolo to dávno

Bolo to dávno

Anotace: Tá tvoja krása tá je skvelá Hore aj dole si dospelá

Bolo to dávno práve bol prvý máj
a rosa padala pokryla celý kraj
bolo to dávno za lúkou kvitol háj
keď som ťa zbadal a ty si zjajkla "jaj"!
Prišiel ako blesk oslepil ma lesk
tam pri obočí lesk tvojich očí
ktorý mnou točí poriadne ešte dnes

Potom som vravel poď bližšie nestoj tam
sadni si ku mne venuj sa sladkým hrám
Tak som ťa zovrel ako obraz pod rám
do očí pozrel šepol ti rád ťa mám
Presne ako dnes zelenal sa les
kosil som rosu nemal som kosu
a teba bosú strážil tvoj verný pes

Tá tvoja krása tá je skvelá
hore aj dole si dospelá
usmej sa na mňa a buď smelá
chvíľu byť pri tebe bych si prial
Vysaj peľ zo mňa ako včela
chcem počuť chvenie tvojho tela
nápadníkov však máš tu veľa
najradšej by som všetkých preklial

Bolo to dávno pamäť sa stráca už
zbohom si dávala autu kde stál ten muž
keď som to zbadal skríkla si na mňa "čuš"!
Ďalej si mávala mne ostal len tvoj rúž
Vytiahol som meč stratil som však reč
a po opici sám na ulici
s rúžom na líci odchádzal som preč
Autor Luboško, 03.02.2007
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-))

03.02.2007 22:40:00 | isisleo

Je to skvělé.Přeju ať vydrží inspirace,a piš dokud bude o čem psát,mimochodem:slovenčina je skvelá,vyrástol som na Elánoch a Tublatanke,a pozeral som na Jakubiska ako na boha:o)Vďaka...

03.02.2007 18:12:00 | S&made

Krásné-opět.Taková příjemná báseň ke čtení je poklad. Tvé básnické příběhy jsou vábivé.

03.02.2007 17:21:00 | s.e.n

Jsem tu nováčkem,ale s radostí zjišťuji,co je tady na Literu profesionálů.Dostávám se čtením tvých básní do jiného světa a je mi fajn.

03.02.2007 10:49:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí