V pomněnkách nesly se vlny červánků...

V pomněnkách nesly se vlny červánků...

Anotace: Vzdálenost, blízkost? Láska, poblouznění? Smutek, probuzení? Žal, radost?

Venku se setmělo
A ráno vítalo nový den..

V horách zahřmělo,
když zmařil jsi další nádherný sen,
Osude

Z povětří nesly se vlny červánků,
když připadala sis jako princezna na zámku

Zámek však prostou chýší byl,
kámen, jenž upadl do roklin

Tak tvrdé i tvé srdce z kovu matného
a já nechci, už nechci brečet pro něho

Už nechci vzývat ódy a psát jména,
už nechci sbírat zrnka písku, klekat si na kolena.
Sahat na dno vlastních sil

Až jabloně pokvetou a růž jejich kvítků do očí ti bude bít,
pak s hlavou skloněnou poznáš,
že nemáš pro co žít.

Že pramen tvého života vysychá.
Že láskou srdce máš zmatené,
a daleko v horách alpských možná je člověka,
jenž by ho dokázal otevřít..
Daleko však..
Autor Airen, 04.05.2015
Přečteno 331x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, AndreaM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí