Vȃrful Ineu

Vȃrful Ineu

Anotace: Muntii Rodnei

Zase ma láka jej vrchol
nikdy som na ňom nestál
najradšej by som naň spŕchol
ako dážď, nahote skál

kamennej sfingy dal vlahu
ak by aj ožila priam
odtiekol by som zo svahu
do kaskád, k nôh kalváriám

oddaných prachu ciest párom
už sa tam vidím ísť s ňou
bol by v tom blesk a hrom-parom
keby búrkou očistnou

spláchla ma z výšin do pekiel
na pyrop stuhne mi krv
tam v mori umelých svetiel
všetko bude ako prv

láka ma Ineu, ten vrchol
rozpoltených sŕdc a pier
domov, kam dvere zabuchol
prievan z hôr, kopnúť do dvier

musím, už nemám čo stratiť
hry lásky ak rozohrám
so sfingou, nechcem sa vrátiť
do dolín, k diev zvonkohrám

do smajlíkov zaľúbených
- tu signál nie je žiadny
do displejov zahĺbených
pohľadom.. typ som vadný?
Autor Petbab, 19.06.2015
Přečteno 311x
Tipy 10
Poslední tipující: jitoush, bogen, Frr, Nikita44, Amonasr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jé,tam jsem byla :)

19.06.2015 15:10:30 | iluzionistka

byl jsem naposled před rokem opodál.. sfinx na vrcholu již z dálky láká podívat se jí do očí

20.06.2015 07:38:21 | Petbab

Je tam krásně, celá Rodna je krásné pohoří :)

20.06.2015 12:17:55 | iluzionistka

nemůžu se vzepřít touze být tam, když kolem skal vrcholů kvetou koberce rhododendronů myrtifolium

21.06.2015 09:46:43 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí