Pro lásku samotnou

Pro lásku samotnou

Anotace: ALL YOU NEED IS LOVE

Pojďte, moji drazí, pojďte
ať okusíte tu nádheru
zapadlého Slunce k večeru
jako já tehdy...

Nač ještě naříkat
nad uschlým trním
nač ještě se rdít
že sláma nebyla nikdy vlhká.
Cesta do ráje je složitá-
kdo říká?

Každý má právo říct:
"Jsem svatý muž,"
ale ty následky...
Každá má právo říct:
"Jsem svatá žena,"
ale která žena se odváží
podobnou větu vyslovit?
Slunečné paprsky kdysi hřály
aniž by kůži spálily
než vstoupil kdosi nevítaný
do klidné a čisté hry.

Věřte, moji drazí, věřte,
že každý sklízí, co zasel,
vidíme to dnes jasněji
než půlnoční pentagram v podlaze
šlehající plameny extáze
v mysli poblouzněného zaklínače.

Volím jen a jen lásku
pro lásku samotnou
nikoli ze strachu z odplaty
proč také by ten,
kdož osvícen nebeským světlem
míru, květin, svobody a lásky
bránil se její čistotě, její síle
ledaže nemiloval by sám sebe.
Autor Adam Sobotka, 07.08.2015
Přečteno 352x
Tipy 2
Poslední tipující: terezkys, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí