Okovy loňského podzimu

Okovy loňského podzimu

Anotace: ...

 

Okovy na obzoru,

slité v litou horu.

 

Porosty, o které drhnu ploskami tenkých dechů,

v lukách, z tvých mlhovin, plných starých spěchů.

 

Vratké pohledy z očí, jenž jsem zavrhnul jen způli,

vkládány do propastí, mezi mých pout kůly.

 

Až spláchnou zbytky listí,

z loňského podzimu štěstí,

tvé slzy, prokalené včerejšími plameny,

vzdychne po mně jen ten javor,

z kterého do hladin nepochopených nocí sveřepě šlehaly.

 

A dýmem jeho zvlhlých listů,

zacloní mi k zimám cestu.

Až krátit budu si ji bezcitnými blaty hnědí. 

 

-prší, prší, z okovů, co v sebe hledí-

 

Autor GiovaniDaVinci, 23.09.2015
Přečteno 295x
Tipy 5
Poslední tipující: Nikita44, enigman, Amonasr, Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí