Slova v listí

Slova v listí

Dnes už hodně padá listí,
a přestože nevíme, zdali se milujeme
nebo jen splácíme staré daně,
léčíme si nezhojené rány
a padáme do pavučin ještě hlouběji.

Listí pokorně se snáší - i když tiše,
tiše na tvou jemnoplavou hlavu.
Připravil jsem dříví na zimu
abych zatopil ve tvé duši.
Já vím, že není vyhaslá...

Utíkám k tobě do klidných dálek,
které jsem ještě nikdy nepoznal;
proč do nich padám až příliš zběsile,
když na tebe nechci spěchat
a nechci zpřetrhat tvé spaní?

Dnes už příliš padá listí,
a přestože vím, že tě miluji,
splácím ti staré daně
a zdánlivě nezhojené rány.
Milovat jsem tě měl už dávno.
Autor Zasněný básník, 28.09.2015
Přečteno 352x
Tipy 9
Poslední tipující: Jenda P., ewon, jitoush, Krysařka, Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jdu si číst v listí. A poskládám si z nich nové Dva roky prázdnin. :O) ST

29.09.2015 14:22:20 | Tichá meluzína

Líbí se mi moc metafora s dřívím na zimu :-) Ta představa je krásná :-)

28.09.2015 21:48:00 | Krysařka

Krásný...

28.09.2015 21:02:08 | Kett

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí