Na silnici

Na silnici

Anotace: i tam může člověk potkat cosi, co změní jeho život :)

Potkal jsem ji na tiché silnici
- měla jemné řasy z brokátů.
Odpuštění i viny, se stínem i jasná,
to všechno mi z ní připomnělo lásku.

Potkal jsem jí na stéblech trávy,
houpala se na nich a volala mě k sobě
a její vlasy v přetichém západu
splynuly s barvou ospalých stromů...

Kývala se na miskách vah spolu s nocí
a já jsem jí tiše zastavil.
Spolu s Měsícem líbali jsme ji na tvář
a neprali se o její city.

Potkal jsem ji na tiché silnici
a mysl splynula s barvou polí.
Až přijde úsvit, stane se mou řekou
a do náručí vpluje s jemnou hudbou.

S vůní květin a pološerých stínů
slyším v hlavě její tichý hukot
Je horoucí i klidná, se stínem i jasná,
je noc a den, je celý můj svět.
Autor Zasněný básník, 03.10.2015
Přečteno 322x
Tipy 9
Poslední tipující: Jort, jitoush, Nikita44, GiovaniDaVinci, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

.....Tvá báseň je protkána uklidňující,laskavou energií....líbí....
jemně a bez překážek plyne,jak ta řeka.......Ji.

04.10.2015 18:47:46 | jitoush

slunná silnice samá radost /název básně Tristana Tzary/ ST :-D

03.10.2015 21:36:35 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí