Zlatovláska

Zlatovláska

Anotace: Verše poblouzněné dívky, pro kterou je láska jeden velký hlavolam, ostatně jako pro každého.

Já, poblouzněná
ač zavázána jinému
hříšné myšlenky mívám
jako osud by nás k sobě přidělil
možná o tom jen příliš snívám

Svým pohledem mě svádíš
úsměvem mě očaruješ
mé koutky lačně cukají se
i svírá mě něco při žaludku
do úzkých mě přivádíš

Verš po verši
jako zakázané ovoce
tohle bych neměla
avšak nemohu se ovládat
úsměvem mě očaruješ

Blouzním si svůj sen
o tobě a o mě
o nás
ač zavázána jinému

Je to vzájemné?
Jak se mám v tobě vyznat?
Jak se mám v sobě vyznat?
Vždyt já si jen sním svůj sen

Co od sebe očekávám?
Co ode mě očekáváš?

Nikdo nezná odpoveď

Zlatovásko má


Myšlenka za myšlenkou
promrzla i poslední řasa
s pomyšlením
že tě aspoň mžikem oka spatřím
Zlatovlásko dlouhovlasá

Já, ač zavázána jinému
nemohu odolat tvé kráse
omráčena každým tvým pohybem
každým tónem, který vyzní z nástroje strunného
na něž jsi mistrem

Neměla bych
vždyt jsem si vědoma faktu
že poblouzněná jsem jen
i patříc jinému

Cestou domů
ač teplo mi není
slunce zmizelo již za obzor
i temno je všude
nemám ponětí, či vysvětlení
jsem zmatena
něco semnou asi bude

Další den se vyjasňuje
pozdní příchod školní
pročpak asi
tak krásně mi je
když zahlédnu tě

Zlatovlásko
Autor Nepozvaná, 03.10.2015
Přečteno 735x
Tipy 7
Poslední tipující: lesní víla, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...nádherná báseň ...st:-)

02.04.2016 00:31:04 | tvořilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí