Havraní intermezzo

Havraní intermezzo

Každý večer chodíš sama spát
a ráno havraní vlasy chceš umývat.
Svou vůni prodej dílu okamžiku,
ze slušnosti, či spíš ze zvyku.

Každý večer říkáš, že jsi tu,
jsi ve světlech přívětivých bytů.
Zaženeš zlé skutky a usneš na dece
v houpavých náručích temné ulice.

Každou noc slyším tichý dech,
slyším tě i v nočních podchodech.
Světélkuješ jako světla tramvaje
a noc ti poslední akord zahraje.

Otevíráš ke mne oči každou chvíli,
takhle ovšem tvůj sen nezesílí.
Tvé černé vlasy splynou s nocí,
pojď ke mně, není nám pomoci...
Autor Zasněný básník, 28.10.2015
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí