ZA OSOBNÍM PŘÍBĚHEM

ZA OSOBNÍM PŘÍBĚHEM

Anotace: ...

když pláče delfín
na dosah jsou i podmořské hvězdy
v dotecích všedních dní
jak lodě bez vesel

plamének básní pel
v temnotě září
hledání
výdechem
v jitřících pomněnkách
ve večerním písmu
dušičky kajícnice
dušičky s vlásky Magdaleny Máří

a plamének v očích slzavých
jiskřičkou menší prince
vidící ji
tuše…

štěstí čeká?
radost?

* hluboký žal
* anděl nářku
* co jsi nikdy nechápal

* jenž nedovolí srdci ustrnout
* a chce roztančených vlnek poslechnout
* na dosah

za osobním příběhem
jsou její ladné krůpěje
čisté krystalky sivé oblohy
otisk měsíce střesen v sůl róby
na níž ti rosí tiše
naděje že příště
poletují do dálek modrých tich
do vesmírů světlem dotčených

na dosah
jsou někdy oceánští koně
koráby a křehcí delfíni
se signály v okamžicích proměn
v očích lesknoucích ji sluncem z hladiny

a z hladiny zamávají křídly
když věrní
jsou
jsou labutě sněžení

tvým životem ach se mihly
ve vodách mizí ostrovům
ke břehům loučení
Autor J's .., 02.11.2015
Přečteno 342x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, hanele m., Frr, Romana Šamanka Ladyloba, jitoush
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach kamaráde bratříčku
děkuji ti za něhu slov
až krůpěje mi na tričku

03.11.2015 11:21:48 | Romana Šamanka Ladyloba

...vnímám něhu a hodně citu,básníku......Ji.

03.11.2015 07:19:41 | jitoush

Píšeš opravdu krásně. :O) ST

02.11.2015 23:50:09 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí