Princezna

Princezna

Anotace: Metafora platonické lásky.

Dobrá zpráva, dobrá zpráva.
Skřet byl poražen vlastní hamižností a princezna je znovu volna.
Ten, který ji do svého zámku zlákal, když byla smutna.
Ten skřet jeden podlá.

Již roky naše srdce chřadla pro princeznu uvězněnou v začarovaném zámku.
Princezna volna prochází se sady, voní k růžím a prozpěvuje si v parku.
Nuzný bard sedí v sadu a tu nádhernou novinu šeptá tiše větru.
Píseň o lásce ke světu.

Píseň, která nemá slova, píseň která v srdci kvetla.
Princezna jásotem jest kudy chodí vítána.
Třeba sousední království vezme ji do dvora.
Budoucnost je neznáma.

Třeba půjde dělat to po čem její srdce touží.
Třeba bude pouze vládnout našemu malému království.
Nebo se s ní nějaký spanilý princ ožení.
To vše čas s osudem napoví.

Dnes se pouze radujme, že už není vězněna.
Autor Regie Freak, 30.11.2015
Přečteno 439x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí