Vlasy Bereniky

Vlasy Bereniky

Anotace: Velmi vzdálené souhvězdí...:)

Když usnu,
pokaždé zdá se mi sen
o tvých rozprostřených vlasech po obloze.
Zimu co zimu
hledíš na mne ze vzdálených končin
a přivoláváš mi lehkodechý spánek.

Když usnu,
zdáš se mi v podobě přenádherné sfingy
a tvé rysy se snad až příliš
podobají mlze.
Spoutáš mě ve svých představách
a sneseš na mne tíhu své krásy.

Než usnu,
pokaždé zdá se mi sen
o tvých rozprostřených vlasech ve vesmíru.
Bude trvat tisíce let,
než k tobě dolétnu a tiše políbím
a sdělím své pozemské přání.

Až usnu,
přiblížím se ke tvým rtům
a tiše tě pohladím po tvých dlaních,
které nikdo nikdy nepohladil.
Budeš dávno babičkou, než tam doletím -
až někam do Vlasů Bereniky...
Autor Zasněný básník, 05.12.2015
Přečteno 355x
Tipy 10
Poslední tipující: carodejka, jitoush, Krysařka, Laurel, A42, zdenka, Frr, Nikita44
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podívala jsem se na oblohu, a představovala jsem si vlasy Bereniky, hezké

18.12.2015 20:43:32 | carodejka

Vlasy Bereniky jsou velmi poetické téma, které jsi krásně uchopil :))

07.12.2015 21:47:06 | Krysařka

Děkuju ti moc :)

07.12.2015 21:56:29 | Zasněný básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí