vánoce

vánoce

Anotace:   Dnes  je zvláštní do...

 

Dnes  je zvláštní doba

říká se jí sametová

samet ale  zmizel někde v dáli
a nevíme už  zda jsme o něj stáli

každý z nás chce více mít
a
přitom citů je míň a míň

máme větší domy pole
ale rodina je pořád v jednom kole

každý jenom stále spěchá
ale  na zem když někdo padne
tak  druhý ho  ležet nechá

nikdo nikomu nepomůže
a ze závisti bychom mohli pěstovat i zlaté  růže

na vánoce místo velikého zklidnění
propuká běs úklidového šílení

já však všechno jinak mám
ve své hlávě  básně nosívám
a
při veršování je mi moc krásně
když můžu psát dlouhé básně

kolem sebe vidím
krásné modré mráčky
a
nad hlavou zpívající ptáčky

lidi ty já rád mám
protože jen to dobré v nich vídávám

chci s každým jen dobrý vztah mít
a to co říká a dělá pochopit

proto i v ten vánoční čas
posílám  trochu lásky vám

a přeji vám svátky klidu ,míru pohody
a na stole nějaké ty dobroty

nebojte se jeden druhého za ruku vzít
a podívat se do očí
a uvidět v nich
opět lásku a touhu
která v nich kdysi váš vztah hřála
a věřte že dosud neroztála

jen skryta je ve vašem srdci
uzamčena v  hloubce složitosti vašich vztahů
a
to změňte v tento  čas
kdy vánoční nastává čas

Autor jiří slunce, 20.12.2015
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí