pacient Dr. Sovy

pacient Dr. Sovy

Anotace: lehce dětinská, nedokonalá a nevážná báseň. její poselství je však nepochybně jasné a pravdivé.

Sbírka: poetický odpad

 

byl jsem včera u doktora

a ten mi řekl,

že je to potvora

 a že se toho lekl

že prý se to hrozně množí

a že je to hrůza, děs

kdekoho to rychle složí

postihlo to celou ves

a tak jsem se pozeptal

co že mu tak hrozně vadí

on si odpliv, rázně vstal:

„že se lidé nemaj rádi“

„je to pane velký svinstvo

a lítá to všude

postihlo to ženstvo, panstvo

kdo ví, kdo tu zbude“

„tak na tom něco bude, mistře“

povídám mu s pokýváním

„to jste odhad velmi bystře“

a loučím se s děkováním

za týden sem u něj znova

a co že mi to vlastně je

bolest srdce pane Sova

že mě nemiluje

„no prosím je to tu

tak do půl těla

předepíšem dietu

a jednu ránu z děla

to na nervů uklidnění

a taky trochu čaje,

jednou denně políbení

na okraji ráje

už se asi nespravíte

za to já však nemohu

a to vy velmi dobře víte

že s tím já víc nezmohu

nashledanou přijďte zas

třicet korun poplatek

a za týden v tento čas,

co nejméně lízátek“

no co vám budu povídat

dopadlo to tragicky

museli mě zakopat

navěky a na vždycky

poučení z toho plyne

že je třeba lásky

i pro lidi líné

ošklivé i krásky

Autor ArtFox, 28.12.2015
Přečteno 346x
Tipy 6
Poslední tipující: Eriadar, Pierrette, Kutinečka, tato22, Allie16
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí