Tvář

Tvář

Anotace: Tvář tvá, ta nedá se splést, za ní rád, já nechám se vést, tu noc, která má perutě z havraních per, tvou krásou zmámený, já zase jsem.

 

Tvář

 

Tvář, tvá

Ta nedá mi spát

Snům vstoupit brání

a chce se hned prát

 

Tvář, tvá

Ta dnes dá mi mat

Oči své já k tobě poutám

 lehký smích, co zní kolem

V opojení, už nic nevnímám

 

Pocit mám

Že v pokoji někdo zhasl

Do peřin tvých, lehnu si rád

Cítím tebe, když město už spí

Spí, když mráz za oknem odnáší nás

 

Hřeješ víc

Jsi jiskra ze zápalných šňůr

Svět milenců je náš zlatý důl

Teď je blíž než můžeme si přát

Podívej, sníh za oknem začíná tát

 

Tvář tvá

Ta nedá se splést

Za ní rád, já nechám se vést

Tu noc, která má perutě z havraních per

Tvou krásou zmámený, já zase jsem

 

 (Hanuš Šparlinek, 6.1.2016)

 

Autor Hanuš, 06.01.2016
Přečteno 339x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí