Čas těžkých dní

Čas těžkých dní

Anotace: Báseň o lásce, která světu chybí a o světě, ve kterém chybí láska

Sbírka: Stejně nás život láká

Zas je čas těžkých dní
vem si pas a odjeď s ní
nejlépe do teplých krajů
kde uvidíš lidi žít
a zjistíš, že život není jen o tom být

Zas se mi špatně dýchá
zdá se mi, že přichází pýcha
ta, která předchází pád
a i když tě mám moc rád
musím dál cestou úplně sám jít

Vždyť láska a mír jsou touhy
kterých chce svět dosáhnout
ale budou to sny pouhý
když se nikdo nechce ani hnout
to celý svět vážně moc musí chtít

Zas je den, kdy nechce se vstát
měl jsem v noci sen už nechci si hrát
čeká mě spousty válek
ve kterých musím vyhrávat
a to vše jen proto, že mám tě rád

Zas jednou nebe pláče
v kalužích si malé dítě skáče
jak je krásně nevinné
neboť víme co ono né
a jistě pořád má svět rád

Vždyť svět se ve smutku utápí
a lidi se všichni brzy utrápí
nenávist a lež je vratká
na ně je i láska krátká
jenže bez ní se vážně nedá žít

A tak pojďme svět zachránit
pojďme se všichni líp mít
vždyť na zemi můžeme krásně žít

Jen škoda, že nenávist tvrdě sílí
bere dech a bere také síly
to láska nic nestojí
a s ní je všude líp
možná je to naivní
ale já bez ní bych nechtěl žít
Autor osztravak30, 21.01.2016
Přečteno 336x
Tipy 1
Poslední tipující: Aiury
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí