Kam zmizela láska

Kam zmizela láska

Anotace: Báseň o pokročilém stádiu lásky v manželství

Sbírka: Stejně nás život láká

Šeptám ti do ucha pár něžných slov
ty si však stále chladná jak kov
zkouším tě líbat, hladím po zádech
pak ale slyším tvůj ospalý nádech

Kam se vytratila, kam zmizela láska
tys byla dříve mnohem větší kráska
vždyť já byl taky takzvaný rek
teď všude jen tuky a samý špek

Kam se vytratila, kam zmizela láska
místo vína a oliv k večeři klobáska
svíčky nahradila červená lampa
ty hledíš na ordinaci a já du chlampat

Vídáme se pouze večer v posteli
polštáře, peřiny, jasně nás rozdělí
místo polibků dáme si pusu
ty máš doma vola a já mám husu

Nazí se vidíme už jenom v koupelně
a ty se zakrýváš podle mě úchylně
řízek co smažíš je tvrdý jak rohož
truchu trapná je naše vánoční soulož

Už jenom o žrádle jsou naše hovory
o tom jak vyženem ze sklepa potvory
tys ráda pletla a já rád si čet
to jsem byl ještě chasník, ty rozkvetlý květ

Kdysi jsi mě sváděla každičkou noc
teď mnohem častěji voláš o pomoc
„Vyměň tu žárovku, oprav nám střechu!”
O touze po mě, není vidu a ani slechu

K Vánocům dalas mi orvaný svetr,
přede mnou nosil ho tvůj bývalý Petr
řeklas jen: „Tohle ti stačí, můj milý blbečku”
tak jsem ti koupil barevnou vařečku

Tvé kamarádky způsobí, že u nás je živo
proto si v hospodě dávám sedmé pivo
a než si postěžuješ: „Ten můj jen čumí”
dám si čtyři rumy

Do Bulharska jedem zas na dovolenou
doufal jsem, že přijdeš s nějakou změnou
nedudu však sousedům divadlo hrát
a tiše překousnu, že jsme tam byli již čtrnáckrát

A tak směle sním o Angelíně Jolí
ta si však Breda za muže zvolí
nejspíš tak pořád zůstanu s tebou na loži
a budu závidět, když sousedi...souloží

Jenže se točí hned se mnou celý svět
při představě že s tebou strávím ještě čtyřicet let
nejspíš to ale budu muset vydržet
pokud nechci zůstat na ocet

A vy si pamatujte rozmilé děti
v manželství láska rychle se ztratí
proto se ve jménu lásky raději neberte
a na všechny svatby se zcela vyserte
Autor osztravak30, 28.01.2016
Přečteno 576x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není to ve špatný kolonce? Nepatří to do - Horrorové, krvavé, strašidelné,...:-)

28.01.2016 23:59:50 | xlps

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí