Rýha na čele tvém

Rýha na čele tvém

Anotace: Od starostí na čele tvém je malá rýha a já z ní věštím, co všechno chceš mi říct, v těch slovech dýcha zvláštní síla, možná jednou, víc to pochopím, jak blízké jsou naše vzdálené světy, když vítr stromům sáhne do listí, proč všechno otáčí se.....

 

Od starostí na čele tvém je malá rýha

a já z ní věštím, co všechno chceš mi říct

v těch slovech dýchá zvláštní síla

možná jednou, víc to pochopím

jak blízké jsou naše vzdálené světy

když vítr stromům sáhne do listí

proč všechno otáčí se jak kulička od rulety

a kdo z nás dál si šlape po štěstí?

 

Když na oči mi padá závoj noci

a já tu ležím bez pomoci a mám sen

 jsem motýl a mávnutím křídel sklouznu po těle tvém

a pár vteřin spadne níž, k nám, na zem

 

Tak podej mi dlaně své, ať můžeme spolu být

nikdo nechce jen neurčitě žít

 chci tu zůstat, když slyším tě na piáno hrát

 zapomenout na vše, co má pomíjivý řád

 

Pocit mám, že v krbu plamen šlehá víc

Ty, já a rytmy horkokrevných tanečnic

Ty, já a dál už není vůbec nic

 

Když na oči mi padá závoj noci

a já říct ti všechno chci i za svitu loučí

že umíš číst mezi řádky mých skrytých světů

a všední den spojíš se slávou kabaretů

že napojená jsi na sílu letních mraků

co teď padají na nás, do rzí a do okapů

 

(Hanuš Šparlinek, 9.2- 11.2.2015)

 

 

Autor Hanuš, 10.02.2016
Přečteno 435x
Tipy 6
Poslední tipující: Kubíno, Frr, Kett, lipo, boneslash
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí