Víla

Víla

Anotace: Takové pravdivé vyznání na toho Valentýna a pravděpodobně na dlouhou dobu poslední báseň, neboť začínám být monotématický... Holt to tak cítím a srdci nejde poručit...

Jako je slunce a měsíc nad námi,
stále jsi víla posetá hvězdami,

co svítí do dáli,
i když né pro mě.
Srdce mé ošálí,
rázem je po mně

v mžiku

zrychlí se tep 
a srdce buší,
když ostrý střep
propíchne uši.
Pak neslyším,
Tvé stálé odmítání
se neliší,
mně však zamilování
odvedlo hlavu
do říše klamu.

Kochám se snad
každým Tvým krokem,
rázem bych pad
jak střelen brokem.

Z Tvé krásy spanilé
nemohu dýchat,
ač je to nemilé
pro Tebe slýchat

v mžiku

zrychlí se tep
a srdce buší,
když ostrý střep
propíchne uši.
Pak neslyším,
Tvé stálé odmítání
se neliší,
mně však zamilování
odvedlo hlavu
a v klamu plavu
nebo se topím,
když o Tvůj čas prosím

...marně...

Autor Marbal Škutin, 14.02.2016
Přečteno 349x
Tipy 1
Poslední tipující: Poetik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí