Žízeň

Žízeň

V tom starém domě
s pavučinami na pantech dveří
stále se ozýval klapot
jejích podpatků z rosy
A já měl velkou žízeň
jako ve včerejším snu.

V té pavlači, kde jsem stál
a kouřil doutník z Brazílie
svlékala se ze souvětí
až do holých vět,
značně nerozvitých
a bylo jí krásně.

S výhledem na starou dlažbu
a plakáty, jež potrhal vítr
díval jsem se na ni
a slyšel pojednou kytaru,
která jakoby u splavu
teskně hučela Niagaru.

Až se podívám z okna
a uvidím ji přicházet,
ozve se klapot jejích podpatků
stvořených z rosy jako dřív.
A já budu mít velkou žízeň,
až bude odcházet...
Autor Zasněný básník, 18.02.2016
Přečteno 347x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, Kett, Malá mořská víla, Frr, Nikita44
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nějak mi vyprahlo...

24.02.2016 22:09:39 | enigman

žízeň žízní neuhasíš...:-D* ST

18.02.2016 21:19:02 | Frr

to jsou obrazy:-))ST

18.02.2016 20:50:31 | Nikita44

:) Moc děkuju!

18.02.2016 21:03:26 | Zasněný básník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí