Bouře a noc

Bouře a noc

Anotace: Clona šedých mraků nad ránem bouři uniká, tak prožívej to se mnou, neznámou řečí ona mluvit začíná. Do půdy se vpije a tisíc tváří má, je královnou těžkých mraků, zná vůni vlčích máků a vše vzdálené, s ní tu zůstává

 

Clona šedých mraků

 nad ránem bouři uniká

 tak prožívej to se mnou

  neznámou řečí ona mluvit začíná

 

Do půdy se vpije

A tisíc tváří má

je královnou těžkých mraků

zná vůni vlčích máků

a vše vzdálené, s ní tu zůstává

  

Dnes zbytečný je tvůj strach

 pro chvíle, které mám tak rád

 volají mé sestry noci

 stékají na zem vyšší moci

a vše vzdálené, své stopy zanechá   

 

Dnes zbytečný je tvůj strach

schoulená, můžeš klidně spát

 za oponou mraků měsíc pluje

 a spící město bouře osvětluje

 neznámý svět nás přesahuje

 

Jako staletý strom, budu tady stát

dnes, znovu, mnohokrát

  ta noc a déšť, se mi do žil znovu vpije   

jako ty a svět co nás přesahuje

 

(Hanuš Šparlinek, 19-20.2.2016)

 

 

 

Autor Hanuš, 20.02.2016
Přečteno 293x
Tipy 2
Poslední tipující: Kett
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí