Čo je to milovať?

Čo je to milovať?

Anotace: O zamilovanej naivnej hlave

Vracias mi stratene
krídla
až mám strach
že sa udriem hlavou
o oblaky

že sa napichnem
o mesiac
a z očí sa mi vysypú
hviezdy

že si ráno z vlasov vyčešeš
slnko
ako perie odfúknutej púpavy
a ja sa znovu zamilujem

každý deň
ako pravidelný spoj
do krajiny
zázrakov


že vôňa
nesúca sa tvojou prítomnosťou
vyprchá
ako doterajší život
bez teba

že sa rozplynieš
ako jemná chuť
na špičke jazyka
a ostanem hladný

že si skutočná
kým neotvorím oči
a budem to zase ja
bez teba

bez nároku na tvoj úsmev
ktorý lieči rany
hlboké ako pohľad
roztúženej nádeje

že nebudeš zdieľať
náruč
roztrasenú ako dieťa
pred rozbalením darčeka

že neostaneš

že milovať je zbytočné
aj keď srdciam tiež nie je jedno
keď sú hladné
po teple nežných dlaní


vraciaš mi
stratené krídla
a tak rád by som s tebou
odletel
všade tam
kde budeme znamenať všetko

kde nie je podstatná farba
trávy a oblohy
pretože sa točíme
v strede dúhy
ako ladné telá tanečníkov
keď zaznie valčík

tam
kde ťa smiem milovať
a neodsúdia ma
za toto vyznanie

za to
že si všetkým
čo ma núti
dobehnúť do cieľa
za šťastím
a budem tam chcieť zotrvať

v korune mocného stromu
zhmotniť steny vzdušného zámku
a vôňou dreva v tebe oživiť
sny o princeznej

milovať sa s tebou
ako vychádzajúce slnko
s okenicami
a dovoliť noci
aby prišla
zahalená do tajomstiev
ktoré sú len naše
a znejú v objatí
ako husle
na pokojnom námestí
romantického mesta

milujem ťa za to
že si

že svetu dávaš zmysel
Autor Nervaque, 07.03.2016
Přečteno 389x
Tipy 8
Poslední tipující: Philogyny1, hanele m., Frr, Kett
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já ji věřím... :)

11.07.2016 18:05:43 | Philogyny1

naozaj veľmi pekné :-)

07.03.2016 13:56:59 | Kett

Dakujem :)

08.03.2016 12:53:28 | Nervaque

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí