Padající hvězdy

Padající hvězdy

Anotace: Další sonet pro moji vyvolenou.

Tváře máš zdobené pihami,
závidí samo nebe tu krásu
a hvězdy, co jsou nad námi,
jen blednou v Oriónově pásu,

jak korále se tiše vyvlečou,
Tvůj smích k ozdobě stačí,
ve vodách Eridanu potečou,
plavé vlasy se v nich zračí,

přece jen by Ti uškodila asi
ta spona z padajících hvězd,
co krásnějšího mám tedy snést

když mistrně vsazeny mezi řasy
jsou ty safíry z dalekých cest?
Život sám se navrátil do měst.

Autor Dacryon Beata, 09.03.2016
Přečteno 384x
Tipy 2
Poslední tipující: WIRUS
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí