Nenech muže

Nenech muže

Anotace: Inspirace v anglické lidové písni Let No Man Steal Your Thyme.

Pečuj, panenko, o svůj růžový květ,
dávej si pozor na zloděje,
lehce přijde a zničí tvůj svět
a s ním i tvé růžové naděje.

Nenech muže, aby ti duši vzal,
neboť když duše je ztracená,
nezůstane nic, o co by tě okrádal
pak též o jeho zájem jsi oloupená.

Tak dostala jsi květy od vojáka
ale rudou růži si odmítla
teď však se nad tebou smráká
a místo růže je tvá zahrada trnitá.

Vyrostl tam smuteční strom,
aby se celý svět podíval,
že to byl právě on,
kdo tvou láskou opovrhoval.
Autor Juřinka, 23.03.2016
Přečteno 406x
Tipy 3
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nenechavé...

23.03.2016 20:21:27 | enigman

Tvá poslední tvorba je tak divně smutná,ale přesto čtivá.

23.03.2016 18:10:15 | jondys

Děkuji, někdy hold život nepřináší jen štěstí, sám o tom určitě víš hodně.

25.03.2016 17:19:27 | Juřinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí