Kvítek

Kvítek

Anotace: Na dně své tvorby jsem našel toto.

Pověz mi kvítku, co tě trápí?

Zdáli slyším tvůj žalozpěv,

Když tichý déšť tvé lístky skrápí,

Snaží se ochladit tvůj hněv.

 

Pověz mi kvítku, co tě čílí?

Ten pocit smutný, bolavý?

Snad, že tě déšť znovu co chvíli,

Udeří tvrdě do hlavy?

 

Svěř se mi kvítku, co ti vadí?

Snad kapek chladné doteky?

Vždyť ten déšť tě jen něžně hladí,

A miluje tě navěky.

 

Nevděčný kvítku rozhněvaný,

Neměl bys tomu dešti lát.

Vždyť láska mívá obě strany,

Déšť nezná vřelost, pouze chlad.

 

Nezlob se za to na něj kvítku,

Že z jeho lásky zima jde.

Odpusť mu, neunes by výtku,

Příliš dlouho tě miluje.

Autor SiristenGraydu, 15.04.2016
Přečteno 378x
Tipy 4
Poslední tipující: Pangalan, Lioness
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to pěkně napsáno, člověk se do toho může ponořit.

18.04.2016 20:48:52 | Minna Seayard

...ach to je tak hřejivé i příjemně mrazivé zároveň ... :-) Náádherné ... cítím v tom melodii :-) ... a slyším ji kvésti :-) ST. :-)

15.04.2016 18:19:12 | tvořilka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí