Když tu nejsi svět smutnějším se stává

Když tu nejsi svět smutnějším se stává

Anotace: ...

Ptáš se mě:
"Proč mě vlastně všude hledáš?"
Na to říct nejde
jenom slov pár.

Nu tedy dobrá
jinak li - nedáš
tady jsou, co umím
do nich jsem dal.

Nemám rád věci obyčejný
snad proto chci více
hledám Tě v ulicích
i uprostřed silnice

Hledám ten kousek
co by mi Tě připomněl
hledám Tě v záplavě
tisíců těl

A když Tě nehledám
tak líp mi není
pak hledám Tě znovu
abych propadl snění

Hledám Tě...

V prázdným bytě
že byla bys na stěnách ?
Dospělý dítě
tam stála bys zasněná

Že prý jsem blázen
a tak trochu nesmělý
hledám Tě v pátek
i tuhle neděli

A svit slunce
prý na hlavu mi působí
Co na tom?
Hledám Tě v každým ročním období

Uprostřed léta bych
hledal Tě ve sněhu
oněměl v úžasu
království za něhu

Všechnu bolest světa
odnes si na hřbetě
A Kdybych Tě nenašel?
Hledal bych na jiné planetě

Hledám Tě proto
aby na světě bylo krásně
aby napadlo mě spousta slov
a já uměl zas psát básně

Ztratil sem směr
hledám Tě zleva i zprava
Jo, hledám Tě...
Když tu nejsi
svět smutnějším se stává
Autor Madanik, 17.04.2016
Přečteno 439x
Tipy 10
Poslední tipující: mirecek, zelená víla, Lioness, Dreamy, básněnka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle je prostě úžasná. Mám ji mezi oblíbenými

15.01.2017 20:47:09 | Lioness

život je hledání, ale i nacházení... tak najdi... a i kousek sebe :-)

29.04.2016 23:10:27 | zelená víla

V prázdným bytě
že byla bys na stěnách ?
Dospělý dítě
tam stála bys zasněná

Tahle část je má oblíbená. A pak to s tou planetou zní dost dobře, ale celá je krásná. ST

17.04.2016 22:50:26 | Lioness

Hledáš ji, je všude kam se podíváš, tvý prsty se slovy malujou jí tvář...

17.04.2016 09:37:27 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí