Slovy očarován

Slovy očarován

Anotace: ...

Slova se mě drží
nikoli ostrými drápy
jako samet mne ovíjí
mají mne pod palcem
já nechávám se jimi vést.

Hrají si s mojí myslí
zkouší nové možnosti
zkouší moji trpělivost
zkouší můj cit i bezcitnost
jsem polapen
smířený
oddaný.

Poezie není jen slovo
je silnější
má kouzlo
kouzlo veršů
dávku energie
jemnost i hrubost
sílu i slabost
oheň i vodu
světlo dne
světlo noci
stíny slunce
stíny rosy.

Jsem oddaný
to slova vedou mne
a ony teď vedou tebe
v básni výrazné
horké a proudivé
mlčky čteš ji
oddaný jejím slovům
vítězí.

Říká se
že báseň z vášně čistá
čte si čtenáře
ostře čte hluboko z očí
prohlíží si tvoji duši.

Báseň je hrdý hřebec
je to hurikán
jsou to motýlí křídla
je to život v oceánu
modrá obloha
hvězdná armáda
báseň je vášeň
a já
básním oddaný
vášní překypuji.
Autor Jurij Iljic, 02.05.2016
Přečteno 306x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi jo..oddaný všem jejím slovům...a někdy rád bys něco změnil ve slovech, rýmech, rytmech avšak nejde to-napevno přibito na kříž papíru..

26.05.2016 10:00:15 | JSJ

Přesně tak. Básní vyjadřuješ své pocity a dojmy a je těžké změnit slova v básni, když píšeš tak, jak to cítíš.
A pokud chceš lhát, pak už slovy očarován nejsi.

26.05.2016 12:20:16 | Jurij Iljic

Tak budem psát pravdu, ať se to líbí nebo ne :)

27.05.2016 07:07:09 | JSJ

Amen :)

27.05.2016 08:33:42 | Jurij Iljic

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí