Z Vody a Ohně

Z Vody a Ohně

Anotace: ...

Zvenčí tak chladná
jako ledovec
ta kůže její mladá
každý šat na ní jest výrazný
neboť pleť nosí bledou
s očima nebeskýma
jako mořská paní
jejíž oči září zářivou
barvou modrou.

Chlad pouhou zástěrou je
zástěrou nechtěnou
ona za to nemůže
možná za zimy, blízko vody
narodila se žena s kůží
stejně chladnou.

Pod touto zástěrou
odlišná pravda skrývá se
Pod touto zásterou nezáměrnou
oheň hoří s dobrým úmyslem.
Její pravda
jako rozpálený kámen hřeje
její duše překypuje blahem
oheň se na ledový povrch dere
a nyní není vidět nic
pouze ten mocný
mírumilovný plamen.

Ta dívka
kouzlo v sobě má
Ta dívka
dva silné elementy
ovládá
O tu dívku
rozhodl jsem se bít
O tu dívku
já nechtěl se dělit
S tou dívkou dvou elementů
já chci šťastně žít
Té dívce plné ohně
já toužím větrem být
aby oheň roznesl do dáli
aby dýchal, aby nadále pálil
Té dívce ledem potáhlé
přeji si chladnou vodou být
aby neshořela ohněm zlým
aby její krásné tělo
zůstalo čistě chladem bílé.

Jsi dívka mých tajných snů
mého srdce patron jasný
Z vody a ohně za těchto dnů
Stojíme společně bok po boku
střemhlav našim osudům.
Autor Jurij Iljic, 23.05.2016
Přečteno 316x
Tipy 1
Poslední tipující: Bábovka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí