Poměrně porouchaná poesie

Poměrně porouchaná poesie

Anotace: "Kam nemůže zajít Ďábel, tam si ženskou dosadí. Ať jsi Kain a nebo Ábel, vyhýbej se podhradí."

Sbírka: Stručné verše

Dívka obvykle je celá jako růže
Lahodí oku, však poraniti může
Než zadaří se
A utrhnut bude její květ
Jenž každý bude závidět

Dívka, to teď právě tobě pravím
Může ranit slovem
Jako mečem volskou krví zakaleným
S úsměvem na tváři
Zadusí tě polštáři

Dívka okouzlí sluhu i mocného cara
Když nahá lesem prochází se z jara

Zříš ji v tomto lehkém hávu
Oči od ní neodtrhneš

A přece my, muži, po nich tolik toužíme
Rádi bychom otrhali všechno kvítí světa
Autor Ravena Lupus, 26.05.2016
Přečteno 410x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, lukassnajdr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí