Špatná volba

Špatná volba

Anotace: Kdo je ochotný se všeho vzdát pro tu jednu pravou, možná mu to všechno vezme a bude vrtět hlavou.

Člověk někdy dělá chyby, není přece Bohem,

neustojí vlastní sliby a pak ti dá sbohem,

nemusíš znát důvod přeci, i tak je to líto,

poučil ses, jak brát věci, dalším časům síto.

Potom pátráš po příčinách, zda ses málo snažil,

vážíš si té minulosti, krásné věci zažil,

láska to jsou sladké plody, člověk se jich nají,

co měl by však o nich vědět, hořké jádro mají.

 

Minulost už neodstraníš, už to patří k tobě,

byť se tomu marně bráníš, slzí oči obě,

věc, co vidíš, smutný konec, nedává ti spát,

kdybys věděl, jak to bylo, možná byl bys rád.

 

Její ego drželo ji, pravdu říct se bála,

potom se za tvými zády naivitě smála,

svobodu si chtěla dopřát, no tak má ji míti,

řítila se do neštěstí, je ve vlastní síti.

 

Třeba se teď pláčem mučí, třeba řeže žílu,

dochází jí velká chyba, už však nemá sílu,

nachází se v situaci, která únik nemá,

o pomoc si může křičet, tvým uším je němá.

 

Nevíš proč to udělala, co jsi špatně řekl,

po tom všem ti po tvých tvářích slaný pramen tekl,

možná jste se potkali jen v nepravou chvíli,

rozhodla se zkrátka blbě, lidé se holt mýlí.

 

Nebude to dlouho trvat, možná už to ví,

nestačí jen dobře mrdat, štěstí jinde tkví,

časem zjistí, že tvůj přístup tím správnějším byl,

dobře že tě opustila, stála tolik sil.

 

Teď jsi zase na vrcholu, všechno se ti daří,

sny si plníš, strach jde dolů, ona někde paří,

byla víc než přítelkyní, spřízněná to duše,

je to ale jiné nyní, hledíš na ni suše.

 

Dělal jsi jen jednu chybu, teď se zvedáš ze dna,

myslel sis, že osudovou může být jen jedna,

tahle možná byla také, rozhodla se ale,

a to její rozhodnutí posune tě dále.

 

Možná někde potkáte se, ty po boku s jinou,

až si dobře uvědomíš, že i lásky hynou,

vaše oči setkají se, srdce se však minou,

měla šanci, přišla o ni. A to vlastní vinou.

Autor Ičnisan, 01.06.2016
Přečteno 327x
Tipy 1
Poslední tipující: number23
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí