Beránčí ráno

Beránčí ráno

Anotace: Skrz první vlezlé zlatavé paprsky, začíná prázdné ráno, které už dopředu ví, že den musí být pohřen pod peřinami spánkem

 

Beránčí ráno

 

Prořídlé barvy vlasů,

mokré boty,

vlhké přiznání pod de(p)kami

přiznává nerozhodnou stránku duší..

 

Prořídlé nebe

pak opeřencemi splašené

a den druhý oděvy nošené

jakoby se nechtěly vzdát těl

 

Do nebe vyznání nahých

Ono do nebes včerejší nahé vyznání

jen duší vyřčené v trávníku a peřinách

rozprostřelo beránčí mraky

Představami pláčou

že neví jeden víc ani druhý mín jakým směrem kráčet..

Plují si...

 

Kde vlastně jsou??

Kde se ocitli?

I ty beránčí mraky většinou neplují beztvárně

Tvoří sebe

 

 

Nejisté hlasy v hodinách ranních

vyznívají ještě víc té poitě NEVÍM

láska nezve a prázdné lahve

stejně jako jejich pohledy vystřídané

mlčky bez mrknutí již pomalu osychají z únavy se vzpomínkami ze včerejší radosti

 Skelné červené pohledy umírají

Skrz první vlezlé zlatavé paprsky

začíná prázdné ráno,

které už dopředu ví,

že den musí být pohřen pod peřinami a spánkem

který jednuduše nemůže zvládnout činně víc...

Baví tě tahle hra?

Tajná věta má..

Ptám se i sebe...

Baví tě ta hra kdo více neví??

Jen ze sebe člověk tvoří

Co tvoříš ty???

Tvorba a láska spolu souvisejí

A tak ráno doma místo probouzení

ponořím se do denního spánku

a přemýšlím, jestli se zase někdy probudím

s ním a nevinně zasněná, avšak jako mrak co tvoří, ale nezaniká. 

 

Autor Anež, 26.06.2016
Přečteno 352x
Tipy 1
Poslední tipující: Jort
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí