Panenský ostrov

Panenský ostrov

Anotace: Cesta kolem světa...do země zaslíbené...vzducholodí...za 2016 dní.

Tajemná pevnina pod duší leží,
před světem ukryta sebe střeží,
pokojně odpočívá v pokoji,
kde s tichem mlčky se spokojí,
minuty plynou a dny běží.

Roky se sčítají v celá staletí,
samota zvolna mění se v prokletí,
vysychá půda i pramen životní,
voda je život i nepřítel prvotní,
kletba se zlomí, když loď kolem proletí.

Nad obzorem koráb se pohupuje,
do cíle dorazil, tak kotvu vyhazuje,
čímž pojí nebe se zemí,
a pro sebe zabírá území,
to "Panenským ostrovem" prohlašuje.
Autor Serja, 11.07.2016
Přečteno 342x
Tipy 1
Poslední tipující: Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí