Co je vlastně láska?

Co je vlastně láska?

Anotace: ...

Co je vlastně láska?

Slovo, pár písmen, krátké a dlouhá hláska.

Nemoc srdečního svalu

bolest, která laská, hladí, pálí, buší a praská.

Noc nebo den, černá a bílá

štěstí, narazíš–li na anděla.

Smůla s ďáblem tančíc sambu

lepší je milovat, než líbat černou mambu.

Miska mléka ve slunečním žáru

vychlazená vzdechy noční touhy

zkyslá, ležíce odložená.

Strach z odmítnutí?

Odpovědnost?

Úzkost z procitnutí?

Je to pírko přinesené větrem

něžně ukryté do dlaně.

Blesk a hrom bořící hráze

vazeb zašlých časů.

Láska je květem krásy okamžiku

hýčkaná voní jarní loukou.

Stává se však skořepinou pouhou

tonoucí v moři nezájmu.

Láska je dar toho na nebesích

co otevírá oči.

 

Nudná cesta, která končí.

 

Láska je …………láska

Autor Dsmi, 11.08.2016
Přečteno 361x
Tipy 3
Poslední tipující: Poetik, alasar, Klára Němcová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není zač.

11.08.2016 21:50:37 | Dsmi

Jak pravdivé... Děkuji

11.08.2016 17:58:28 | Klára Němcová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí