Hledání tepla

Hledání tepla

Anotace: Údajně nejlepší způsob jak zapomenout na ženu je udělat z ní literaturu. (500 Days of Summer). Tak...

Sbírka: Sto sonetů Mončí

Je zas skoro ráno,
a ranní ptáče někde pláče.
Víš, snažím se konečně vykročit
od Tebe, ode všeho, co je špatně
a snažím si najít dobré duševní lázně,
na současnost se vymo(n)čit.
Pokouším se stavět vzdušné schody,
z touhy po teplu domácího krbu
ve snaze zbavit se strachů svrabu,
vidět v budoucnu méně nejistoty, snad pohody.
Snažím se jít, ale vzpomínám na naše dlouhé objímání
jak si mi spala na rameni, na klíně na cestě neznámem,
když jsi ze spánku mňoukala a na Tvé ranní rozjímání.
Hřála jsi mě, kotě, hřála... na dobu záruční
kdy to zas najdu? Kde najdu víc tepla? Kdo bude mým balzámem?
Jaká nadpozemsky úžasná víla Tě zahojí?
Autor Don Darko, 17.09.2016
Přečteno 275x
Tipy 3
Poslední tipující: Misha
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kousance po některých vílách někdy nezahojí sebenadpozemštější ... a někdy zas jo:)

17.09.2016 16:27:38 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí