Karoly

Karoly

Anotace: Věčný lesk světa, to slíbit neumím, sám životem bloudím a v proudu řeky spím, a když teď z úst pára nahá v autě stoupá, pořád jsem to já, kdo ti Karoly rád naslouchá

 

Letím s tebou, letím ke hvězdám

Osudy zvláštní na dlani tu mám

Dýchám Tebe, vlasy, ňadra, i tvůj klín

Jako v knihách alchymista

 vodu ve zlato proměním

 

A když další maska dolů spadne

Na půvabné terapii noci

Tvý dávný šrámy budou uzdraveny

Tou ryzí láskou vroucí

 

Věčný lesk světa, to slíbit neumím

Sám životem bloudím a v proudu řeky spím

A když teď z úst pára nahá v autě stoupá

                             Pořád jsem to já, kdo ti Karoly rád naslouchá

                                              

Váháš, prstem kreslíš čáry do skel aut

Tu zvláštní tíhu v očích také mám

Že tvůj život bude vratký

Že tě nikdo neměl rád

Dál se v citech ztrácím, když to nečekáš

 

A když další maska dolů spadne

Na půvabné terapii noci

Tvý dávný šrámy budou uzdraveny

 tichem pluje naše láska vroucí

 

Stoupám s tebou, stoupám noci a perly rozdávám

Zlatý listí tmou dál tu vlaje…a to všechno Karoly, já v sobě mám

 

(Hanuš Šparlinek, 5.10.2016)

 

 

Autor Hanuš, 05.10.2016
Přečteno 316x
Tipy 6
Poslední tipující: kejtyyy, Vladimír P., jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Křehké vyznání, jako něžná láska

05.10.2016 20:06:24 | jitka.svobodova

Snad ano, děkuji za pročtení,ale snad tam je i bolest, trápení, odhalení, pochopení, trochu terapeutická zápletka

05.10.2016 20:14:45 | Hanuš

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí