Supi odletěli, červi pochcípali

Supi odletěli, červi pochcípali

Anotace: O dokonalém štěstí.

Už vím, co po mně chtěla
ta poslední spravedlivá,
co nade mne vyslala supy už v době,
kdy mi vyvraždila půlku rodiny.

Myslela jsem, že čeká na můj rozklad,
ale chtěla jen tu mršinu,
co mi hnila v posteli
mezi cizími výměšky,
červy prolezlá.

Až tys mi řekl, jak je nakrmit.
Zabalila jsem ten hnus do včerejších novin
a vyhodila jej s odpadky.
Supi pak odletěli, červi pochcípali.
Hlady.

Říkáš, že to není tvoje zásluha
a děkuješ mi za to, žes to vůbec dokázal.
Za co?! Je to tak absurdní,
protože se teď nebojím jít spát.
A taky se mi líp přemýšlí, když mám uklizeno,
ještě vyleštím okno, ať vidím,
jak se od temného měsíce odráží paprsky Tvého světla.
Dnešní noviny už neodebírám, zítřejší napíšeme spolu.

Už nemám strach, co si v nich přečtu.
Jsi přece psací stroj, který jsem vždycky chtěla mít.

Autor myší královna, 17.10.2016
Přečteno 714x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Špáďa, Iva Husárková, enigman
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je nářez deka à la Karlík Bodlérů, snad ještě sinější.

23.11.2016 00:07:53 | Špáďa

To jako fakt??? Děkuju!

19.12.2016 21:58:23 | myší královna

to vypadá že je dokonalý...

17.10.2016 12:18:51 | enigman

To ani neříkej nahlas, nebo to zakřikneš!

17.10.2016 13:12:38 | myší královna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí