Strohá přání

Strohá přání

Anotace: Moc toho nechci, řekl bych.

Nalij mi medovinu
Drahá Muso
Naplň můj roh chmelovinou
Do kalichu mi nalij víno barvy krve
A pij se mnou až do rána
A ještě déle
Rád pil bych ze tvých rtů

Peč maso nad ohněm
Krásná Vymyšlená
Ať jeho vůně provětrá naši chýš
A okus je jako první
Mým úkolem je pečovat o plamen tvého díla

Ulehni vedle mne na lože z kůží
Sladká Večernice
Tato noc patří nám
Tak jako každá jiná
Dříve i později
Já tebe budu hřát
A ty provoň tmu
Svými vlasy

Veď mou ruku píšící verše
Posvátná bytosti
Neměj strach
Jsou o tobě a k tobě se obrací
Jen ty se neobracej
Zády k mé tváři

Buď matkou mých dětí
Dcero bohů
Jejich opatrovnicí
A vlčicí chránící mladé
Já pak skála budu vaše obranná
Černý hrad, křídla havraní

Buď tím vším
Měsíční svite
Nejvíce však buď sama sebou
Buď takovou, jakou tě znám
Buď takovou, jakou jsem tě nalezl samotnou
Divokou, leč mírnou
Krotkou, leč dravou
Sama sebou
Autor Ravena Lupus, 23.10.2016
Přečteno 330x
Tipy 3
Poslední tipující: Oxík, Iva Husárková, DigBallz
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí