Dívka se strunami od kytar

Dívka se strunami od kytar

Hrála mi v struny kytar
a stála mi v cestě.
Kolika mužům zasadila ránu,
zatímco se houpala
na houpačce času?

Viděl jsem ji toulat se
po střechách božích mlýnů.
Když jsem se zastavil,
v očích viděl jsem jí
blýskat planety.

A pak tikala v zahradě
na necudných hodinách
v polorozpadlých časech.
Samotnou ji to asi nebavilo,
neboť mne přizvala k sobě.

Odhrnul jsem ji závěsy řas
a s potěchou sobě vlastní
laskal jsem ji v oparu mlh
po jejích zádech, nohách
a barevných duhovkách.

Viděl jsem ji toulat se
v parách ranních lesů
Kolika mužům zasadila ránu
a kolik položila jim otázek,
zatímco se schovala v listoví?
Autor Zasněný básník, 15.11.2016
Přečteno 381x
Tipy 3
Poslední tipující: kdotoví, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí