Mráz na skle

Mráz na skle

Anotace: Mráz si venku hraje, do oken monogram nakreslí, a bílý sníh do rána neroztaje, ve stráni zůstává ležet tajemství. Jedné krásné dívky, která láskou dýchala...

 

Mráz si venku hraje

Do oken monogram nakreslí

A bílý sníh do rána neroztaje

 Ve stráni zůstává ležet tajemství

 

Jedné krásné dívky

Která láskou dýchala

A pro milého svého

luční kvíti trhala

 

On na rozcestí

v citech tápal

přesto ji měl hrozně rád

Ale jak už to tak bývá

Zpátky toho léta vycouval

  Prý že to bylo bláznovství

 

Všechny stopy sníh nepřekryje

Ona ho v srdci stále má

A život sám si někdy rád trochu hraje

Zoufat nemusíme, oni jsou spolu dál

 

Do oken prstem spolu kreslí

Možná píšou rýmy do básní

A mráz si venku nevinně hraje

Stačilo snít a veřit na štěstí

Stačí snít a věřit ve štěstí

 

(Hanuš Šparlinek, 15.11.2016)

 

Autor Hanuš, 15.11.2016
Přečteno 530x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, NezNámý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí