Tím vším

Tím vším

Anotace: májový den soumrak v parku vítá, to když kámen na rtech soch sní, že láskou ožívá....

 

Jako voda

které se nic neprotiví

s jistotou překonám všechno

co mě dlouho tíží

 

Skrze tvé prsty

vláha deště

  z kmenů stéká

a své jméno znám

 jsem rozvodněná řeka

 

Jako táhlý roj

 včel za královnou

  linu se dál

   tou éterickou stopou

 

a vnímám změti různých hlasů

než splynu s chmýřím květů

co padá do tvých hnědých vlasů

 

Tím vším

Já budu rád

S tím vším

 objevím skrytý řád

 

že láska

slabý puls

 někdy ráda mívá

to když v puklinách žul

  spí a tuhou zimu přežívá

 

Tím vším

Já budu rád

S tím vším

 objevím skrytý řád

 

 že májový den

 soumrak v parku vítá

to když kámen na rtech

soch sní, že láskou ožívá

 

 

(Hanuš Šparlinek, 22.11.2016)

 

 

Autor Hanuš, 22.11.2016
Přečteno 288x
Tipy 3
Poslední tipující: jitka.svobodova, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí