Touha žít

Touha žít

Anotace: víš ta pravda je nám souzená, ta odvaha žít ti zlomí ramena a třeba i srdce a žádný chirurg to nití nezpraví, strach je falešný bezpráví, co tě užírá a poutá tvoje krásný hebký ruce....

 

Co všechno já přehlížel

když stíny zmuchlaný

 já v sobě měl

 vinou byl můj věk

teď vím

 že vteřin pár s tebou

 nahradí

 i hezkou řádku nudných let

 

Víš

ta pravda je nám souzená

ta odvaha žít ti zlomí ramena

 a třeba i srdce

a žádný chirurg to nití nezpraví

 strach je falešný bezpráví

co tě užírá a poutá

 tvoje krásný hebký ruce

 

 

Úplně všechno

 na dlani máš

když svůdná dáma

 jménem život

 rozhodí svůj plášť

a volá

 ty jsi můj rváč

co se ctí

 nekryje svojí tvář

a bitvy vyhrává

města dobývá

on neumírá

v dechu mém, ožívá

 

Chtěj žít

žít tady a teď

bez složitých vět

a riskuj všechno, co máš

před ní, se neschováš

 

Možná o tom něco vím

když bez nádechu

do temných moří

pro tvoji perlu se potápím

 

Potápím se a klesám níž

 a někdy cítím bolest

   jak mi kreslí do boků

a to mé já

je prý součástí

 hejna žraloků

 

Úplně všechno

 na dlani máš

když svůdná dáma

 jménem život

 rozhodí svůj plášť

a volá

 ty jsi můj rváč

co se ctí

 nekryje svojí tvář

a bitvy vyhrává

města dobývá

On neumírá

v dechu mém, ožívá

 

(Hanuš Šparlinek,5.12.2016)

Autor Hanuš, 05.12.2016
Přečteno 406x
Tipy 10
Poslední tipující: Fany, jitka.svobodova, Kett, Philogyny1, Iva Husárková, Ormissia
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí :-)!

06.12.2016 10:07:10 | Fany

díky, jsem rád.

09.12.2016 21:54:03 | Hanuš

:-)

10.12.2016 04:48:03 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí